Sofia Niklasson, sopran

 
 

Sofia Niklasson är verksam som solist, framför allt inom barock- och den nutida musikgenren. Hon har framträtt med orkestrar som Rebaroque, Musica Vitae, Sveriges Radios Symfoniorkester och Drottningholms barockensemble. Återkommande på repertoiren är Bachs Juloratorium och passioner, Mozarts och Faurés Requiem, Händels Messias m.fl verk, men Sofia har också medverkat vid ett flertal uruppföranden. Senast i februari 2014 då Sven-David Sandströms Matteuspassion uruppfördes i Berlinerfilharmonin med Sofia som del av evangelistkvartetten.  Med Kroumata har hon ett antal gånger framfört Steve Reichs Drumming, bl a i Reykjavik, Paris och Rom. Under våren 2012 var Sofia gästartist på Olas Salos konserter med Sveriges Radios Symfoniorkester i Berwaldhallen och Gävle Symfoniorkester i Gävle Konserthus.

Den 8 september 2016 släpptes CD:n med Johannespassionen av Fredrik Sixten där Sofia sjunger de tre vackra sopranariorna. I februari 2015 uruppfördes verket ”Nu” skrivet för Sofia, Uppsala Kammarsolister och Uppsala Akademiska Kammarkör av Alexander Öberg.


Lyssna:

Didos lament med Sofia och Sveriges Radios symfoniorkester.

 
Aktuellt:
Sofia medverkar som sopransolist på ny CD: Johannespassionen av Fredrik Sixten, release 8 september. Läs mer...
Sofia medverkar i föreställningen Satyagraha på Folkoperan hösten 2016. Läs mer...
Couperin: ur Troisiéme Lecon á duex Voix, Sabbatsbergs kyrka den 5 nov kl 18 & 6 nov kl 16.
Brahms Requiem, Västerås domkyrka den 13 nov kl 18.
Händels Messias, Västerås domkyrka den 15 december kl 19.
Bachs Juloratorium, del I-III samt VI, Engelbrektskyrkan den 18 december kl 18.
http://www.ictusmp.com/http://www.folkoperan.sehttp://http://www.ticketmaster.se/event/ein-deutsches-requiem-ett-requiem-for-de-levande-biljetter/433607/http://www.ticketmaster.se/event/handels-messias-biljetter/433617shapeimage_1_link_0shapeimage_1_link_1shapeimage_1_link_2shapeimage_1_link_3